תפילין ושבת

שאלה:

שלום וברכה לכבוד הרב
אם בזמן שקינחתי תלשתי שערה בשבת, מה הדין? והאם תלישת שערה בשבת אסורה מדאורייתא או מדרבנן?
ועוד שאלה- אם יש מעט חלקיקי אבק או מעט עור יבש (מה שמצוי אצל מי שיש לו יובש בידיים בחילופי העונות וכשהוא משפשף את הידיים אחת בשנייה יורדים חלקיקים של עור יבש) בין התפילין לעור- ואם אני אשים על היד את החלקיקים האלה אני לא אוכל להרגיש אותם- זה נקרא חוצץ? אם אני אנסה להוריד אותם זה ייקח לי כמה שעות…. הם לא דבוקים ממש פשוט הם נחתו על התפילין

תודה רבה

תשובה:

כיון שתלישת השערה אינה פסיק רישא אין איסור בשבת.

החלקיקים האלו אינם חוצצים ואין בהם כל חשיבות.

בשורות טובות.