מה עושים?

שאלה:

אכלתי משהו לא כשר שלא ידעתי שהוא לא כשר ורק עכשיו גיליתי שהוא לא כשר ואני ממש מרגישה עצובה מה אפשר לעשות כדי לתקן את זה? זה היה חטיף והיה כתוב במרכיבים האלרגניים שזה עשוי להכיל פירות ים ואני לא יודעת מה זה אומר
אם הייתי יודעת בחיים לא הייתי נוגעת בזה
מה צריך לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

הכאב הוא עצום, אני בטוח, וזה צריך לעורר אותנו שכשרות לא בודקים ברכיבים… זה לא מספיק! יש אלף ואחד בעיות כשרות במוצרים שרק מומחה יודע לבדוק ולומר שזה בסדר. ולכן הדרך היחידה לדעת שהמוצר מותר באכילה, היא רק חותמת כשרות מוסמכת!! גם אם לא היה כתוב שזה עשוי להיכל פירות ים, בלי חותמת כשרות מפוקחת אסור לאכול, אינני יכול כאן במסגרת מצומצמת זו לכתוב כמה שאלות כשרות יכולות להיות בחטיף תמים.

כל כך הרבה מוצרים כשרים יש, שכמעט קשה למצוא משהו שלא ניתן למוצאו כשר, לכן אין כל סיבה להקל בזה, תקבלי על עצמך בלי נדר קבלה מוחלטת שלא אוכלים בלי לחפש את החותמת! זה מה שצריך לעשות.

בהצלחה רבה וערב טוב.