כלי בשרי שנפל לחלב קר

שאלה:

שלום רציתי לדעת אם יש לי בתוך כיור בשרי כוס עם קפה חלבי (הקפה קר) ונפל לתוכו סכום בשרי או שהקפה נשפך על כלים בשרים אז במצב כזה האם לפי מנהג בני עדות המזרח הם צריכים הגעלה או שמספיק שטיפה במים צוננים (אותו דבר גם בכלים בשרים שנמצאים בכיור חלבי )

תשובה:

כיון שמדובר במגע קר, מספיקה רחיצה. יש להזהר שכלי בשרי לא ישהה בתוך קפה 24 שעות, שאז יש כבר ביה של כבוש כמבושל וכן צריך הגעלה, כמבואר בפוסקים בתחילת סי' קה.