בענין זיפות גג משותף

שאלה:

שלום. אנחנו בבנין 7 דיירים, וידוע שכולם צריכים להשתתף בזיפות מדיו גג משותף. בפועל יש על הגג 8 דודים ולא 7 כמנין הדיירים בכניסה. כלומר בזמן הקמת הבנין הקבלן העביר דוד 1 מהכניסה השנייה לחלק הגג של הבנין שלנו וזאת בעקבות שלא היה לו מקום לשים את כל הדודים בחלק השני של הגג ששיך לכניסה ב. וזאת בעקבות שלשכנים בכניסה ב בקומה האחרונה יש חלק פרטי שלהם בגג ולכן הקבלן העביר דוד אחד מהחלק שלהם לחלק שלנו, יש לציין שאני לא יודע של מי הדוד בכניסה שלהם. השאלה האם אותו דייר שהדוד שלו מונח אצלנו בגג צריך להשתתף איתנו בזיפות. תודה ויום טוב. אשמח לתשובה מבוארת.

תשובה:

שלום וברכה,

התיקון של זיפות הגג מוטל על כל בעלי הגג. בעלי הגג הם כל בעלי הרכוש המשותף. ואם יש שתי כניסות לבניין וכולם רשומים בחלקה אחת, מצד הדין כל הדיירים של כל הכניסות צריכים להשתתף בזיפות הגג. אולם נהוג ומקובל שכל דייר כניסה מתקנים לעצמם כדי לחסוך בטרחה. ולכן רק אותם שבעה דיירים שגרים בבניין הם חייבים לתקן את הגג, והדייר מהכניסה השנייה שהדוד שלו מונח על הגג שלכם משתייך לכניסה השנייה ולא צריך להשתתף איתכם בהוצאות הזיפות.

בהצלחה.