איסור מחוסרי אמנה ברכישת דירה

שאלה:

בערב ט' באב סיכמנו בע"פ לקנות דירה לבננו, לא היה שום סיכום בכתב, ועכשיו יש לנו מחשבה שעדיף לקנות דירה ללא משכנתא בעיר מרוחקת.
השאלה אם עוברים בכך על חוסר אמנה או "מי שפרע" ? האם צריך לפצות את בעל הדירה? אם כן בכמה?

תשובה:

שלום וברכה,

אין איסור מחוסרי אמנה בדיבור של רכישת דירה. וטוב שתבקשו את סליחתם ותסבריו את העדיפות שלכם.

בהצלחה.

מקורות:

כאשר סיכם בדיבור עם חבר שיקנה ממנו חל עליו דין של מחוסרי אמנה, כיון שחברו סמך על דבריו שיקנה ממנו. ושמעתי בשם הגאון הרב שפרן שליט"א שברכישת דירה לא שייך איסור של מחוסרי אמנה, היות ומדובר בעסקה גדולה, ואנשים חוזרים בהם מלקנות או למכור, ולכן אין סמיכות דעת כל עוד לא חתמו ביניהם. ולכן אין איסור לחזור בדירה שזה עסקה גדולה מאוד.