שינוי מתנאי השכרת רכב

שאלה:

שלום,
אני ומשפחתי רגילים לנסוע הרבה לאגמון החולה, לוקחים רכב ל- 4 נפשות, אנחנו 5 נפשות אך הקטן בן -5 ולא תופס מקום, כך שלא היינו צריכים יותר מזה עד הפעם האחרונה.
בעמדת המכירה אמרו לאישתי שאם אנחנו 5 נפשות אנחנו צריכים רכב ל- 6 נפשות כלומר יותר יקר.
ניגשתי שוב למוכרת וביקשתי בפירוש רכב ל-4 נפשות. קיבלתי.
מצפון נוקף – האם אני צריך לשלם את ההפרש?

תשובה:

שלום וברכה,

אין איסור גזל ברכב, אלא שאם היה קורה דבר, לא היה מגיע לכם ביטוח. אבל בעצם ההשכרה אין זה גזל. אולם כמובן שאין לעשות זאת לכתחילה, כיון שיש לראות את זה כשימוש חורג מהתקנון. אבל בדיעבד שעשיתם אין עליכם חובת תשלומים.

בהצלחה.

מקורות:

השימוש ברכב של חברת השכרה דינו כמשנה מדעת בעל הבית, ואנו פוסקים שהמשנה מדעתו של בעה"ב אסור אבל אינו גזלן. ולכן אסור לעשות זאת, אבל אין חובת תשלומים אם עבר ועשה.