מנורה שמאירה לתוך הבית של אחד הדיירים

שאלה:

לאחרונה שיפצו בבניין ושמו מנורות חדשות חזקות יותר.
השכן שגר בקומת הכניסה יש לו חלונות למעבר בבניין (חדר מדרגות) ומתלונן שהאור נכנס לו לחלון חדר שינה ומאוד מפריע לו.
הוא רוצה שיעשו שעון שבת שיכבה בלילה את המנורה שליד החלון.

השאלה האם מותר לוועד בית בשיקול עצמו לעשות זאת מהכסף שבקופה או שהשכן צריך לשלם על זה?

תודה רבה רבה…

תשובה:

שלום וברכה,

השכן טוען בצדק שהאור שהתקינו מפריע לו, ועל וועד הבית מוטל לסלק את הנזק של השכן. ולכן התיקון צריך להיות מקופת וועד הבית. כיון שהאור של וועד הבית מפריע לו הם אמורים לסלק את ההפרעה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1