חזרה למקום בפסיעות שלאחר שמונה עשרה

שאלה:

בס״ד
שלום.
לפי מה שידוע לי בסוף תפילת שמונה עשרה לוקחים שלוש פסיעות אחורה וב״עושה שלום במרומיו״ משתחווים לצדדים וקדימה מחכים מעט ופוסעים קדימה בחזרה למקום. אולם הבחנתי בכך שיש שרק פוסעים את שלוש הפסיעות אחורנית עם ההשתחוויות ולא חוזרים קדימה. מדוע? אשמח להסבר

תשובה:

ההסבר הוא פשוט, חייבים לחזור קדימה, אבל יש להמתין בבית הכנסת עד קדושה ולכל הפחות עד שהש"ץ מתחיל חזרת הש"ץ, ורק אז חוזרים. לכן, מה שאתה רואה הוא שפוסעים, וממתינים… וחוזרים כאמור.

מקורות:

שלחן ערוך סי' קכג סעיף ב.