הפרשת מעשרות מכספי מעשר

שאלה:

אברך צעיר שאישתו עד עכשיו לא עבדה וקיבלנו כספי מעשרות מאחים. האם אנחנו צריכים להפריש מעשרות מתוך מה שקיבלנו [כרגע המצב הכלכלי שלנו בסדר, האישה מצאה עבודה ב״ה]. הבנתי שיש צד שזה אסור? [כי הנותן נתן על דעת שאתה תשתמש]

תשובה:

שלום וברכה

על מה שקיבלתם בזמן שהייתם נזקקים בודאי אין להפריש מעשרות, ולגבי עכשיו, אם אין לכם צורך לקבל צדקה, ודאי אין לעשות זאת… בקיצור אין מצב להפריש מכספי מעשר, אדם שרשאי לקבל כספי מעשר גם פטור מן המעשר.. לגבי השאלה האם מפרישים ממתנה, אם הנותן מקפיד שהכל ילך אליכם, אכן לא מפרישים.

שיהיה תמיד רק שפע.

מקורות:

דרך אמונה מתנות עניים פרק ז ציון הלכה אות סב.