קבלת שבת מוקדמת בקורונה

שאלה:

מאז הקורונה שהתחילו להתפלל בחצרות הבתים ובתוך רחבות הבתים בבנייני מגורים משותפים יש כאלה שמתפללים ערבית של שבת ומקבלים שבת מבעו"י האם הדבר ראוי כאשר באותו בניין רב הדיירים באותו בניין עדיין לא קיבלו שבת ויוצאים ונכנסים עם רכביהם לבניין, איך יתכן שבאותו מקום ינהגו תרתי דסתרי?

תשובה:

שלום וברכה

אין כאן בעיה של תרתי דסתרי, שהרי להדיא הכוונה כאן לקבל שבת מוקדם מהדרוש, וזה משהו שנעשה על ידי יחידים, ומותר לאנשים אחרים לקבל את השבת בזמנה.

שבוע טוב.