מיקום שבעה ליד ילד פג לא יציב

שאלה:

שלום
חמי לצערי במצב קשה בבית חולים באמריקה והרופאים אומרים שנשאר לו מספר ימים, (כמובן שה' קובע ומחולל ניסים) בנוסף אשתי ילדה לפני חודשיים פג במצב לא יציב שצריך השגחה והנקה, האם במקרה כזה לאשתי מותר לשבת שבעה בבית חולים לצד התינוק ולהקדיש מס שעות כדי ל"קבל" מנחמים או שהיא צריכה לשבת בבית ואני אעביר חלב ואהיה עם התינוק, מה הדרך הנכונה הנראית לרב, תודה.

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שיש חשיבות רפואית לילד שאמו תהיה לידו ותוכל להניק, יש גבול גם כמה ניתן לשאוב ובכלל, והיא תוכל לשבת שבעה בבית החולים, לא חייבים לקבל שם מבקרים. אם היא תרצה תוכל לעשות זאת בשעה שהיא תהיה בבית. גם זו לא חובה, אין חובה לקבל תנחומין.

שיהיה רפואה שלמה לכולם ובשורות טובות.

שבת שלום.