ברכה שאינה צריכה

שאלה:

בס״ד
שלום, אם אכלתי לחם ולצידו כוס קפה לצורך העניין, סיימתי וברכתי ברכת המזון ובאתי להמשיך לשתות מהקפה, האם אני צריך לברך על הקפה כי כבר בירכתי ברכה אחרונה על הלחם?

תשובה:

שלום וברכה

יש לברך שנית ולכן אסור לעשות את זה, משום שבאופן זה אתה גורם ברכה שאינה צריכה. גומרים את הקפה, ואז מברכים ברכת המזון.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מדוע..הרי ברכת המזון היא סילוק והסח הדעת מוחלט..וכן בשבת מצינו שאדם שתה ובירך ברכת המזון ולאחר מכן חזר ושתה ושוב בירך..ולא מצינו גילוי הפוסקים של ברכה שאינה צריכה

  2. ברגע שאתב יודע שאתה רוצה להמשיך לשתות ויש לך את האפשרות לשתות ורק אחר כך לברך ברכת המזון, נמצא שבכך שבירכת גרמת ברכת שהכל שלא לצורך, זו הלכה פשוטה וידועה. ראה למשל משנה ברורה רטו, יח.

  3. אמנם דעת השל”ה שמותר בשבת לגרום ברכה שאינה צריכה כדי להשלים למאה ברכות, אבל כבר תמה עליו המגן אברהם בסי’ רטו ס”ק ו. וע”ע כף החיים שם ס”ק ל ובסי’ רצ, ובדעת תורה סי’ רטו ס”ק ד.