ברכה על טלית קטן כשלובש זו אחר זו

שאלה:

בס״ד
שלום, יש לי טלית קטן כשר מצמר. אם כשאני שם אותה עליי ומברך ומיד לאחר מכן מוריד אותה ומחליף בגופיית ציצית לא מצמר זה בסדר? (הבנתי שעל גופיית ציצית אין לברך את הברכה). תודה

תשובה:

י

יש ללבוש את הציצית קצת זמן כדי שיחשב לבישה, זה לא רק טקס לשעת הברכה וזהו אלא צריך שבאמת יהיה מלבוש אמיתי שלובש אותו. תשאיר כמה דקות, והכי טוב ללבוש אותה כל היום, זה לא כזה חם ויש מזגנים בכל מקום. וחשוב מאוד כפי שמובא במקורות שלא לעשות שום הפסק בדיבור או שינוי מקום עד לבישת הציצית השניה, כדי שהברכה תחול עליה וברכה אחת מועיל רק כשאיננו מספיק בין לבישת בגד ציצית לבגד ציצית שני, ראה סי' ח' סעי' יב.

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים סימן יב סעיף ח'

אם יש לו כמה בגדים של ארבע כנפות, כולם חייבים בציצית. ואם לבשם כולם בלא הפסק, והיה דעתו מתחילה על כולם, לא יברך אלא ברכה אחת. [ו]אם מפסיק ביניהם, צריך לברך על כל אחת ואחת. והוא הדין אם לא היה בדעתו מתחילה על כולם, הוי כמפסיק ביניהם. הגה: וכן אם פשט הראשון קודם שלבש השני, צריך לחזור ולברך (תרומת הדשן סימן מ"ה).

ברכה והצלחה