קניית כסא עור

שאלה:

שלום רב, האם יש סיבה להמנע מקניית דברים שעשויים מעור כמו כסאות, נעלים וכ״ד, אם יש דברים אלטרנטיבים, אבל פחות טובים מחומרים סינטטים, הרי אפילו לא לכל הדעות מברכים על זה שהחיינו? תודה

תשובה:

לא הבנתי למה להמנע מקניית מוצרי עור, ומה הקשר לברכת שהחיינו? אולי תנסה להסביר את שאלתך.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אני חשבתי כך, כי ראיתי תשובה באחד מהשאלות לגבי ברכה שהחיינו על נעליים מעור פה: https://www.yeshiva.org.il/ask/43984

    והרמ"א רכג, ו, כתב, שהמנהג לומר למי שלובש בגד חדש 'תבלה ותחדש', והוסיף שיש מי שכתב שאין לומר כן על מנעלים או בגדים הנעשים מעורות של בהמה, שמשמעות איחול זה שיתחדש לך עוד כגון אלו, וכדי לעשותם יצטרכו להמית בהמה, וכתוב 'ורחמיו על כל מעשיו'. וסיים הרמ"א: "והנה הטעם חלוש מאוד ואינו נראה, מ"מ רבים מקפידים על זה מלאומרו". וכן הסכימו רבים מהאחרונים.

    וכדי לעשות חפצים מעור צריך להמית חייה, ולא לצורך אוכל או מצווה…
    תודה.