קבלת תמורה על כספי צדקה

שאלה:

שלום וברכה !
האם צדקה הניתנת בידיעה, שתמורתה אקבל משהו, שמה צדקה ?
או קניית עלוני שבת שאין בהן פרסומים כאלו ואחרים, בידיעה שהכסף ניתן לצדקה, שמה צדקה?

תשובה:

שלום וברכה

כאשר התמורה היא כזו שלא היית מוציא עליה כסף, כמו למשל רכישת כרטיס הגרלה בשביל מפעל חסד, אף אדם לא ישלם 50 ש"ח על כרטיס הגרלה, הרעיון הוא לתרום, וההגרלה היא דירבון מסויים, זה אפשר לתת מכספי צדקה, אבל לרכוש משהו מכספי צדקה, כמו עלוני שבת לצורך עצמך, ודאי שאי אפשר, זה תקנה מכספך.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. מה אם עבור תרומה בסך מסוים מקבלים אוטומטית סט ספרים.האם את שווי הספרים עלי להוריד מסכום הצדקה ורק היתרה יחשב בחשבון המידע? תודה