בדיקת שעטנז מידגמית

שאלה:

שלום רציתי לדעת אם אני צריך לבדוק אם יש שטענז בחליפה שקניתי, כי קניתי בדיוק אותה חליפה בשבל הבן שלי ועשינו בדיקה ולא היה כלום?

תשובה:

מעיקר הדין כאשר מדובר בחליפת פוליאסטר אין צורך בבדיקה, אלא אם כן יש בה ביטנה משיירי בדים. אבל אם מדובר בחליפה שיש בה צמר חובה לבדוק ואין לסמוך על בדיקת החליפה השניה.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אין צמר בחליפה, זו חליפת פוליאסטר ויש בה ויסכוזה. אז אין צורך בבידקה?
    אם הבנתי טוב את התשובה של הרב, לא משנה מה יצא מהבדיקה הראשונה, העיקר תלוי אם זה של צמר או של פוליאסטר ?