קנס של חברת תחבורה, ואפשרות לקבל החזר

שאלה:

בס"ד
אדם נסע בחברת תעבורה ולא תיקף את הכרטיס, מבקר שעלה לאוטובוס נתן לו קנס של 100 ש"ח. מקבל הקנס חייב לחברה זו כסף בגלל נסיעה קודמת שבטעות הוא לא שילם [החברה אינה יודעת שהוא חייב לה כסף זה] האם מותר לו לקזז את הקנס שגבו ממנו עכשיו מהכסף שהוא יודע שהוא חייב להם

תשובה:

שלום וברכה,

לא ברור לי האם הקנס מגיע לחברה או שהקנס מגיע למשרד התחבורה.

והיה אם הקנס מגיע לחברה אסור לנוסע לקזז את הקנס מהחוב, מאחר והנוסע חייב לשלם את הקנס, וכעין התחייבות לחברה שאם ייתפס חייב לשלם את הקנס.

בהצלחה.