עזיבת דירת שותפים בעקבות הפרה של הסכמים

שאלה:

שלום הרב
שכרתי חדר עם שותפה בדירה,
במעמד עריכת החוזה סיכמנו בעל פה שתי תנאים 1. שהיא לא תעשן בדירה יותר מסיגריה אחת ליום. 2. שהיא לא תכניס בנים לדירה.
בחוזה המקורי היה תנאי להודיע חודשיים מראש על עזיבה.
החוזה המקורי הסתיים אחרי שנה, אך בעל פה אמרתי לשותפה שאמשיך לגור עוד 3 חודשים.
בתקופה האחרונה היא הפרה את ההסכמים בין של עישון בדירה ובין של הכנסת בנים.
ביקשתי ממנה כמה פעמים להפסיק עם זה, היא התעלמה.
היא גם לקחה לי כמה פעמים מהאוכל והשתמשה באופן שלטעמי היה מתעלם ולא מתחשב.
בעקבות הנ״ל החלטתי לעזוב מיידית את הדירה ולשכור דירה במקום אחר.

כעת השותפה מבקשת שאשלם לה עבור החודשיים שלא הודעתי לה מראש.

האם אצטרך לשלם לה על כך ?

התחושה היא שהיא גרשה אותי מהדירה בכח, ולא היתה לי ברירה אחרת.

אודה אם התשובה תהיה מפורטת ומנומקת.

תשובה:

שלום וברכה,

אם היה תנאי לפני חתימת החוזה שהשותף בשכירות לא יעשן ולא תביא בנים, והצד השני הפר את התנאים, מותר לו לעזוב את הדירה ללא הודאה מראש, ואינו חייב לשלם על התקופה שלא הודיע.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן רז סעיף א גבי תנאי בקניין. ולכן כל תנאי שעושה לפני חתימת החוזה התנאי מחייב. ואם לא קוים התנאי בטל החוזה. ולכן אם הצד השני הפר את התנאים בטל החוזה וממילא יכול לעזוב את הדירה כדין כל תנאי בממון שהתנאי קיים.