מרדכי – דוד של אסתר או בן דוד ?

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב,

במגילת אסתר (פרק ב פסוק ז ופסוק טו) כתוב שאביחיל (אביו של אסתר) היה דוד מרדכי. וכן מובא בתרגום שני על הפסוקים הנ"ל.

ומצד אחר, האבן עזרא (פרק ח, פסוק א ד"ה מה הוא לה) כותב שהיה דודה. וכן הרבה אומרים שהיה דודה.

מה דעת הרב שליט"א לגבי "הסתירה" (אולי היה גם דוד וגם בן דוד…) ?

תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע תשובה ברורה לשאלה זו, ודאי פשטות הכתובים שהיתה בת דודו, יתכן שנקרא דודה לשון אהבה, כמו שהקב"ה נמשל לדוד בספר שיר השירים.