כיבוד אם – הסבר לבת על חולשותיה של האם

שאלה:

אישה (בת 50) שלא כ-כ מסתדרת עם אימא שלה -ועכשיו שהאב נפטר התעוררו עוד הקפדות על ההתנהלות של האימא עם בעלה (הנפטר) – פנתה לפסיכולוג (איש שיודע הלכה וירא שמים) שיעזור לה. והפסיכולוג אמר לבת שאימא שלה (לפי מה שסיפרה) זה מסוג הבני אדם שרואים רק את עצמם ולכן היא התנהגה כך וכך. השאלה האם מותר להגיד כזה דבר לבת כי זה הוריד עוד יותר את ערך האימא בעיניה
כל טוב

תשובה:

שלום וברכה

ככל שמדובר בטיפול פסיכולוגי שתכליתו להביא את הבת ליתר הבנה למצבה והלך מחשבתה של האם, והכל כאן נעשה לתועלת הענין כדי שתוכל יותר לכבד אותה, יותר להבין ממה הכל נובע וכו', בודאי יש צורך להסביר לה את מבנה האישיות של האם, אבל יש לעשות זאת בדרך כבוד, ולהסביר שלכל אדם יש חולשות וחוזקות, וכאשר אנחנו מבינים נקודת חולשה אצל אדם מסויים זה מיקל עלינו להבין יותר את הקושי שלו, שהדברים לא נובעים מרוע חלילה, אלא מחוסר סבלנות מובנה, או מחוסר בהבנה סביבתית וכדומה. בקיצור כל דבר ניתן להסביר באופן מכבד, ואגב זו הדרך הנכונה להסתכל על בני אדם, כי כולנו בני אדם כאלו שיש להם נקודות חזקות יותר ופחות… ובלבד שהמטרה תהיה להביא אותה למצב יותר מכבד מבין ומכיל.

בשורות טובות.