חובת תשלום להורים בתלמיד שלא הגיע לשיעורים

שאלה:

שלום!!
בישובנו התקיים לימוד יומי עם אחד התושבים. הלימוד היה כרוך בתשלום של 450 ש"ח. המשכורת של המלמד התבססה בעיקר על הנרשמים. אחד התלמידים השתתף רק ביום הראשון ולא מעבר לכך. כאשר המלמד פנה אליהם שהם לא שילמו את הכסף , הורי הילד טענו שבפועל הוא לא היה והם מוכנים לשלם רק על היום הראשון. ההורים מבחינתם לא דאגו כל התקופה הזו לבטל את ההרשמה אך גם המלמד מבחינתו לא פנה להורים ושאל למה בנם לא מגיע.
כעת המלמד שואל כמה ההורים צריכים לשלם. הוא מוכן להתפשר גם על חצי אך ההורים מוכנים לשלם רק על יום אחד.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

התלמיד שהגיע לשיעור אחד דינו של המלמד כפועל שהתחיל במלאכתו, ולכן חייבים לשלם למלמד עבור כל השיעורים שהתלמיד לא הגיע. אלא שאם ההורים ניסו שוב ושוב לשלוח את בנם להמשך השיעורים, והבן לא הסכים, ניתן לראות את הביטול כאונס, ואינם חייבים לשלם. אבל אם הבן החליט שאינו מעוניין וההורים לא ניסו לשדל אותו להמשיך, חייבים לשלם את מלוא התשלום לכל השיעורים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן ריש סימן שלג גבי פועל שהתחיל במלאכה שחייבים לשלם לו עבור כל המלאכה. וראה שו"ע סו"ס שלד גבי תלמיד שחלה.