עובד שמתעסק בצרכיו האישיים בזמן העבודה

שאלה:

שלום רב,
אני מעסיקה עובדת שבתחילת עיסוקה הוזהרה לבל תכנס לאינטרנט לצרכיה האישיים. העובדת נכנסת על בסיס יומי לאינטרנט למשך לפחות שעה שלמה ברצף (בדיוק בזמן שעובדת שיושבת מאחוריה הולכת הביתה) ובמהלך כל השעה היא במייל הפרטי שלה ובעוד כל מיני סידורים אישיים באינטרנט. האם מותר לי להוכיח לה דרך דפי ההיסטוריה את הזמן שגזלה ממני ולהוריד לה בשכר על הזמן הזה? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

עובד שהתעסק בצרכיו האישיים בזמן העבודה מעבר למה שמקובל, או מעבר למה שהותנה ביניהם, אינו חייב לשלם לעובד שכר מלא, ויכול להפחית משכרו על הזמן שהתבטל מהעבודה. אם העובד מכחיש את העובדות, מותר למעביד להוכיח לעובד את העובדות. ולכן אם העובד מכחיש את הנתונים, מותר למעביד להוכיח לעובד בדפי ההיסטוריה.

בהצלחה.