חינוך ילדים הנקרעים בין 2 עולמות

שאלה:

אני בעל תשובה כעשר שנים וכיום חרדי ושמח מאוד בדרך השם.
אשתי לא רוצה כלל לשמור תורה ומצוות ולאחר יסורים של שנים רבות מתוכן קרוב לארבע שנים ללא טהרת המשפחה (אי אפשר לתאר עד כמה קשה לחיות ללא מגע שנים) אנחנו סוף סוף מתגרשים.
אני גר לבד כבר כשלושה חודשים והילדים שלי (ילדה בת 5 וחצי וילד בן 3 וחצי) באים אלי די הרבה ועלי מוטלת המשימה להראות להם את דרכנו היפה והנעימה – דרך התורה והמצוות.
אלא שבביתם אצל האם היא מסיעה אותם בשבתות והשבת לצערי שהם חווים אצלה היא כיום חול השם ירחם.
כשהם אצלי באמצע השבוע די קל אבל כשהם אצלי בשבתות קשה להם שלא לצייר,שלא לעשות יצירות,שלא להדליק צעצועים המופעלים בחשמל וכד עד כדי כך שהבת שלי מתלוננת מדוע דווקא את הדברים הכי אהובים עליה אסור לה בשבת.
כיצד אוכל לעמוד בתפקיד המורכב הזה ?
יש לי יצר רע שאומר לי מה כבר הסיכוי שעם אם חילונית שכזו יצאו ילדים יראי השם ושומרי תורנ ומצוות?
אנא עצתכם.

תשובה:

שלום ידידי,

ראשית אתה גיבור ענק… אתה עומד בנסיונות קשים בהצלחה מעוררת השתהות, אם היו עוד כמה כאלו בעם ישראל בטח המשיח כבר היה בא…

לעצם הענין, ברור שלא ניתן "לשחרר" ולומר הם בין כך יהיו חילונים, ראשית כי המאבק על נפשם הוא דבר שנאבקים עליו עד טיפת הדם האחרונה, לא מוותרים, מנסים ועושים כל דבר שניתן כדי לשמור אצלם דת וכבוד ואהדה לדת, אולי בעזרת ה' בסוף זה יעזור באופן כזה או אחר, וגם אם יהיו תקופות וכו', יהיה להם משהו מתוק לחזור אליו.

כמובן הכל צריך להעשות באהבה ובאופן שאכן ישאיר בהם זכרון ואוירה מתוקים, ולכן כדאי כמה שיותר לעקוף קונפליקטים, לצאת איתם לגינה, לקנות משחקים קטנים זולים חדשים כשהם באים, שיהיו מרוכזים בהם ולא יבקשו לצייר ועוד כיוצא בזה.

ולדאוג שהשבת תהיה באוירה הכי שמחה מרוממת ומפנקת.

תזכה בעזרת ה' לשקם את חייך בצורה הכי טובה בעולם, ולראות רק נחת מכולם!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על החיזוקים!
    אני מאוד מתחבר למה שכתבתם בעניין להלחם עד טיפת הדם האחרונה על חינוך הילדים ומקפיד להקריב מעצמי אליהם ולמענם ובסייעתא דשמייא אף מצליח עד כה.
    אלא שהשאלה עד כמה להרחיק במחיר של פגיעה בחיי האישיים.
    אשתי מסרבת בכל תוקף לשלוח אותם לחינוך תורני ואני עומד על הרגליים האחוריות ולא אוותר על זה.
    אלא שהיא מוכנה ללכת לבית משפט על זה וכנראה שלא תהיה לי ברירה,אך זה עלול לעכב את הגירושין ומאוד הייתי רוצה שידוך ולא לחכות שנים אפשר לומר שאני ללא אישה כבר שנים ארוכות)

  2. תתייעץ עם טוען רבני טוב לבדוק אם בכלל יש סיכוי, אם אין לך עדיין טוען רבני כזה, תנסה להתקשר 0527600246 ותאמר שירוחם ארלנגר שלח אותך. בהצלחה רבה מאוד.