שאלה:
שלום,
באיזה אופן ניתן לנקות עלים ירוקים, כרוב ( הכול חסלט כמובן )וכו׳..בצורה נכונה עם כל השלבים.
אשתי עושה זאת עם קערת מים ומעט סבון כלים .
לאחר שטיפת הירק במים זורמים , עדיין נשאר טעם של סבון קשה לאכול את הירק ,ומבחינה בריאות הסבון לא למאכל אדם ואפשר לקבל הרעלה( כך מצויין בבקבוק הסבון), ידוע לי שבעבר היו מנקים עם השריית מי מלח מבושל הגדול , אפשרי לעשות זאת ?
האם יש עוד אופציות לנקות ירקות עליים ?
ואיך היו מנקים פעם לפני כ- 100 שנה כשלא היה סבון כלים וחסלט ?
תודה
תשובה:
אם רוחצים היטב לא נשאר טעם סבון, תשפשף תוך כדי רחיצה. אפשר גם עם חומץ אבל נראה שישאר טעם פחות טוב. מה היו עושים לפני מאה שנה אינני יודע, הייתי צעיר, אבל אני זוכר כשהייתי ילד ולא היה חסלט שכרוב לא אכלנו מעולם, וחסה רק בליל הסדר למרור, והיו מנקים עם סבון ומשפשפים ובודקים מול האור, העיסוק הזה לקח כמה שעות!
ומה לגבי השריה במלח בישול , אפשר להשרות ולנקות דרכו ? ולמה ?
תודה
אינני מכיר עצה כזו ואינני יודע אם זה יועיל משהו.
האם יש מקור אמיתי לשטיפה עם חומץ?
הרי הוא לא מסיר את הדבק שעל גבי רגלי החרקים, ומאוד יתכן שחלקים מהחרק נשארו על העלה..
ההוראה הגורפת שהיתה עד היום היא אך ורק עם סבון.
אני לא סתם שואל, כי אחד שפתח חנות אצלינו ללא כשרות, רק התחייב שכל המוצרים ההכשר בד'ץ, והצהיר באוזני שהיא שוטף את העלים בחומץ, ונחרדתי, האם יש מקום לשטוף כך ?
אינני מכיר מקור לפתרון זה, ולגבי ירקות עלים קטנים בודאות אין כל אפשר לנקות.
השאר תגובה