אישות בהריון

שאלה:

מי מתי צריך לקיים יחסיים אחרי שהתבשרו שבהריון ואיך כרגיל או שצריך להיות על הצד

תשובה:

שלום וברכה

ראשית מזל טוב ושיהיה בשעה טובה!

קיום יחסים וחיי אישות אינו קשור בדוקא לענין הילודה, זה חלק ממערכת הקשר בין בעל ואשה ונקרא בשפת ההלכה מצות עונה, ולכן לא צריך להיות הבדל בענין זה לאחר שהתבשרתם על ההריון, בשלב זה אין כל סיבה גם לשנות תנוחה, לעובר זה לגמרי לא משנה הוא מיקרוסקופי, ושט בתוך מים ושום דבר אינו מרגיש בשלב זה. בשלב מתקדם כאשר זה לא נוח לאשה ניתן לעשות על הצד.

לידה קלה ובריאה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. שלום לרב,
    הרב כתב "בשלב מתקדם כאשר זה לא נוח לאשה ניתן לעשות על הצד".
    על מה מדובר, על הצד פנים אל פנים? כי אז עדיין קשה מאוד לקיים המצווה ובפרט כשמדובר בעובר גדול, ואין שום תועלת יותר כשזה על הצד. או שהרב התכוון על הצד מאחור במקום המיועד?
    תודה