משקל חמוצים עם רוטב או בלי רוטב?

שאלה:

שלום הרב אני עובד במקום בו מוכרים מזון מוכן לפי משקל והעובדים מוסיפים רוטב למאכל הרוטב מוסיף לא מעט במשקל האם יש פה חשש גזל איך יודעים כמה לשים, בד"כ הלקוח כן מעוניין ברוטב אך לא תמיד ברור כמה בדיוק אשמח להנחייה ישרה

תשובה:

שלום וברכה

לטעמי עליכם למלא את הכלי ללא רוטב, לשקול ורק אחר כך להוסיף רוטב, תקבעו מחיר לפי מה שמשתלם לכם, אבל אין הגיון לחייב אנשים על רוטב שאין לו מידה מדוייקת. אגב כך ראיתי שעושים בירושלים בחנות חמוצים מפורסמת.