להחליף במסעדה מאכל שלא הזמנו

שאלה:

שלום וברכה , ישבנו במסעדה אני ואשתי , וביקשנו מוקפץ עם אטריות אורז , במקום אטריות ביצים , הגיע המוקפץ עם אטריות ביצים , חשבנו שבכל זאת נאכל את האטריות האלה אז טעמנו קצת מהמוקפץ ולא היה טעים לטעמינו ואז ביקשנו להחליף האם זה בסדר או שבגלל שנגענו אנחנו בבעיה של להחזיר עכשיו

תשובה:

שלום וברכה,

אחרי שהחלטתם לטעום מונח בזה הסכמה למאכל שהביאו לפניכם, ולא ניתן להחליף.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע חו"מ סימן רלב סעיף ג מבואר שמקח שיש בו מום והשתמש הקונה בחפץ, הרי זה מחל על המום, ואינו יכול לדרוש מקח טעות. ומכאן יש ללמוד שאם במום במקח השימוש נחשב למחילה, כ"ש בדבר שאין בו מום, אלא שלא הייתם מעוניינים בו, אם השתמשתם נחשב למחילה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכאורה לא הייתה כאן הסכמה,אלא רק ניסיון להסתדר גם אם מה שהתקבל,אלא שזה על תנאי שהטעימה סבירה,וכך להקל על הנהלת המסעדה? תודה מראש.

  2. האוכל לא היה מקולקל אלא אתה אישית לא אוהב. ואתה יכול לדרוש להחליף לפני שאתה טועם. או להתנות לפני הטעימה שהטעימה היא נסיונית.