טבילת כלים שאינם מיועדים למאכל הראוי לאכילה

שאלה:

ראיתי שכתוב שאם האוכל לא נאכל כמות שהוא חי אלא צריך עוד תהליך כגון בישול או צלייה אז לספרדים הכלי פטור מטבילת כלים.
כגון: מקלף שמיועד לתפוחי אדמה בלבד.
השאלה, אם באמת המאכל לא ראוי לאכילה כמות שהוא אבל הכלי שאני משתמש בו כגון סיר חייב בטבילה, לדוגמא: סיר שמיועד להכנת תפוחי אדמה האם הסיר הזה חייב בטבילה כי הוא מכשיר את המאכל?

תשובה:

שלום וברכה

סיר בודאי חייב טבילה לכל הדעות, כיון שהוא מגיע עם האוכל עד הגמר ונוגע בו כשהוא כבר ראוי למאכל. גם מקלף, בדרך כלל לא מיועד רק לתפוחי אדמה… על המחלוקת לגבי כלי שנוגע במאכל רק כשהוא אינו ראוי עדיין ראה במקורות.

מקורות:

בשו"ע סי' קכ סעי' ה והרמ"א שם נחלקו לגבי סכין של שחיטה האם הוא חייב בטבילה, וראה ש"ך שם ס"ק י שביאר שהטעם משום שאינו כלי סעודה כיון שהוא נוגע בבשר לפני שהוא מבושל, אמנם אם לפעמים משתמשין בסכין גם לאוכל ממש, אפילו שזה מיעוט ורק באקראי, יש חיוב טבילה, ראה פרי תואר שם ס"ק ח.