נדר לזרז לקיום מצוה

שאלה:

שלום רב הבנתי שההלכה והגמרא מתייחסים באופן חמור מאד לנדרים ושבועות אבל האם מותר לי להישבע ליום אחד שאם אחטא בחטא מסוים אני אעשה כך וכך… נגיד ב- 24 שעות שאחרי זה אצום מעלות השחר עד השקיעה אז שבועה כזאת על מנת להינצל מחטא האם מותר לי להישבע?

תשובה:

יש להמנע לגמרי מהדבר הזה, אמנם בגמרא בנדרים ח א מבואר שמצוה לאדם לזרז נפשו על ידי נדר, אבל בזמנינו שהדורות חלושים ומצוי שחלילה נכשלים, אין להשתמש בעצה המסוכנת הזו, שהרי מי שעובר על נדרו עונשו חמור, חכמים אמרו שבעוון נדרים בנים קטנים מתים חלילה. תמצא דרך אחרת בלי נדר.

בשורות טובות.