להתלונן על אדם שמצער בע"ח

שאלה:

בס"ד
שלום עליכם כבוד הרבנים שליט"א,
האם יש דין מוסר על אדם שמכה את החיה שלו במכות ללא סיבה,
מדובר באדם מבוגר שיתכן שהוא לא בריא,האם יש פה דין מוסר?
כי החוק אוסר זאת והמשטרה כנראה תטפל בו ביד קשה,
חבר שלי ניסה לדבר איתו אבל כנראה זה לא יעזור,
מה הדין אם מדובר באדם ששומר תו"מ?
אשמח אם תוכלו לתת לנו פחות או יותר מתי יש דין מוסר ומתי לא?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

עליכם להודיע לאותו אדם שאסור לו להכות את הכלב משום צער בעלי חיים. או לשלוח לו סמכות גבוהה שתעצור אותו. אבל אסור להלשין למשטרה על הכאת כלב, משום שיש בזה איסור מסירה.

ראה כאן שהרחבנו שעברות פליליות שנתבעות על ידי המשטרה מותר למסור למשטרה. ותביעות שנתבעות בבית משפט אזרחי אסור לתבוע בערכאות, ויש לתובעם בבית דין רבני. אולם כל זה בתביעה של בין אדם לחברו, אבל תביעה נגד התעללות בבעלי חיים, לפי הלכה אין סיבה שיענישו אדם על פעולות כאלו, לפי הלכה יש להזהיר על כך, אבל לא להעניש, ולכן אין היתר להלשין במקרה כזה למשטרה.

בהצלחה.