ריבית

שאלה:

קניתי דירה במסגרת מחיר למשתכן והתשלומים הם צמוד למדד. באפשרותי להקדים את התשלומים ובכך לחסוך עלויות

תשובה:

שלום וברכה,

אין איסור ריבית להקדים את התשלום ולחסוך כל סוגי העלויות שיהיו.

בהצלחה.

מקורות:

אם חל קניין בעת התשלום הראשוני, ותנאי התשלום בתשלומים מותר להוזיל ללקוח אם ישלם בקניין אחד, כמבואר בשו"ע יו"ד קעג סעיף ג.

אם לא חל שום קניין בתשלום הראשוני, והקניין יהיה בסיום התשלום, מותר להקדים בתשלום כדי להוזיל במחיר. [הנדון בהלכה יהיה איך מותר לשלם בתשלומים במחיר היקר, אבל לשלם במחיר הזול אין כאן ריבית]. ראה שו"ע שם סעיף ז.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הפנו אותי לעיין בתשובה זו ובמחילת כבודכם לעניות דעתי יש כאן טעות הן מבחינת המציאות והן מבחינת ההלכה מבחינת המציאות לא יכול לחול קניין בחוזה מחיר למשתכן היות והדירות עדיין אינם קיימות, ובשל כך הרי בשו"ע מפורש שכל ההיתר הוא רק ביש לו ובאין לו זה הרי ממש פסיקה, שהיות והמחיר תלוי בזמן שהיות ומשלם מוקדם המחיר מובטח לו מפני התייקרות. בנוסף במקרה שכזה גם יש לו לא יעזור היות ומפורש בחוזה שתלוי בזמן התשלום ונפסק שכל ההיתר הוא באינו מפרש.

  2. שלום וברכה,
    הצדק איתך, לא פורש בשאלה שהדירות לא קיימות. אני הבנתי שהדירות כבר קיימות – לפחות שלד. ואם הדירות אינם קיימות יש איסור ריבית.