להסתיר שיער מתולתל בפגישות

שאלה:

אישה שיש לה שיער מתולתל והגבר נימשך לשיער חלק….
האם אישה צריכה לציין את זה בשידוך שהשיער שלה אינו השיער האמיתי שהאל נתן לה אלא שינוי כימי שהיא עשתה?

תשובה:

שלום וברכה,

אם הבחור שואל ומתעניין על שיער חלק אסור לה להעלים זאת ממנו. אבל אם הוא לא דיבר מזה מאומה, אין עליה איסור להחליק את השיער.

בהצלחה.

מקורות:

החלקת שיער הוא דבר מצוי, ולכן לא יחשב הטעייה. וכמו שאיפור שמסתיר פצעים לא נחשב הטעיה. ורק אם שואל אותה אסור לה להעלים ממנו ולהטעותו.