שבעה מנודין לשמים – ההולך ללא מנעלים לרגליו

שאלה:

האם מי ש״והמונע מנעלים מרגליו״ זה שייך למי שהולך בלי נעליים בכל מקום? או שזה תופס גם בבית למרות שיש ריצוף ולא הולכים על האדמה ממש? והאם ללכת עם גרביים בבית למרות שחם כמו בקיץ ולא יחף זו חומרה או שזה חובה?
תודה רבה

תשובה:

בליקוטי מהרי"ח סדר לבישת הבגדים הביא שבמקומות החמים בבית מותר, כיון שכך נהוג ויש בכך צורך. ולכן נראה שהכל לפי הענין, ומכל מקום יש לזכור מה שהובא בכל הספרים, בן איש חי פ' וישלח שו"ע הרב ועוד שעיקר ההקפדה היא בשעת התפילה משום היכון לקראת אלוקיך ישראל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא. [לגבי קידוש הייתי ממליץ, כי בכלל בשביל אוירת הסעודה המרוממת, החינוך לילדים, צריך להיות חגיגיים בכל המובנים].