פס לבן בתפילין

שאלה:

שלום וברכה הרב
אציין שיש לי OCD
1. על הבית של תפילין של יד שלי יש פס לבן (כנראה נגרם בעת צביעת התפילין, איזה משהו נגע בצבע הטרי) באורך שלושה סנטימטרים בערך ובעובי של פחות מסנטימטר. האם יש בעיה? אני יודע שקשה לענות על שאלה כזו מרחוק בלי לראות את התפילין, אבל בכל זאת אם הרב יוכל לעזור לי כמה שאפשר אשמח מאוד.
2. יש לי בל"נ חברותא מחר בצהריים, וביומיים האחרונים אני מרגיש מעט כאבים, כאב גרון וטיפה משתעל. לא נראה לי שזה קורונה ח"ו אבל המשפחה של מי שאני לומד איתו מאוד נזהרים והאבא בקבוצת סיכון. האם להודיע שאינני יכול לבוא?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

1. אכן אינני יודע בלי לראות, אבל מה בעצם הבעיה? תיקח צבע לתפילין, אם אין לך, ניתן לרכוש בכל חנות תשמישי קדושה, או בטח יש לעשרה אנשים בבית הכנסת, תאמר "לשם קדושת תפילין" ותצבע את הפס הזה.

2. כאב גרון בדרך כלל נשמע יותר צינון, אבל תספר לחברותא ותתייעץ איתו מה דעתו.

רפואה שלמה וחיים טובים ומאושרים.