עשיית מלאכה לפני הבדלה

שאלה:

האם מותר לשטוף ולנקות את הבית קודם הבדלה במוצאי שבת, ואם מותר, מהם המלאכות שאסורות קודם הבדלה ומה ההגדרה לאיסור בזה, יישר כח

תשובה:

שלום וברכה

אם רוצים לעשות מלאכה, גם מי שעוד לא הבדיל על הכוס, אומר "ברוך המבדיל בין קודש לחול בין אור לחושך בין ישראל לעמים בין יום השביעי לששת ימי המעשה ברוך המבדיל בין קודם לחול", ויש אומרים בנוסח קצר יותר "ברוך המבדיל בין קודש לחול", ואז מותר בעשיית מלאכה, ויש שהקלו במלאכה קלה כמו הדלקת נרות גם בלי אמירה זו.

מקורות:

ראה שו"ע ורמ"א בסי' רצט סעי' י.