מגע בין חלבי לפרווה

שאלה:

שלום כבוד הרב
רציתי לשאול, נגעתי במאפה חלבי שומני חם, ומבלי ששטפתי ידיים נגעתי בכף בשרית (בכף עצמה- בחלק שנכנס למחבת ולמאכל-לא בידית) והכנסתי את הכף הנ"ל למאכל פרווה חם שמתבשל במחבת פרווה.
האם יש בעיה בכף? במאכל? במחבת? יכול להיות שנעשו חלביים בעקבות המגע בכף?
תודה רבה על כל העזרה והסיוע הרבים שלכם, תזכו למצוות!!

תשובה:

החשש כאן הוא קצת רחוק, וכיון שגם מדובר במאכל וכלי פרווה אין צורך לחשוש כלל, רק לרחוץ היטב את הכף במים וסבון.