חפצים שנשארו בכיתות לימוד

שאלה:

בבתי ספר רבים בתקופת החופש הגדול(חודשיים);נותרים עזבונות של ביגוד, ציצית, כלי כתיבה שונים המפוזרים בכיתות ובתאים. בעליהם שהם תלמידים צעירים בגיל 7-12 לא מחפשים זאת.

האם כמורה בבית ספר המכין חדר כיתה לשנה שתבוא- יכול לקחת אליי חפצים הללו או שמא זה ברשות המוסד ואכניס ציוד למזכירות או לערמת הבגדים שנמסרת הלאה במקרה שירצו למוסרה?
תודה, יעקב

תשובה:

שלום וברכה,

אסור למורה לקחת חפצים עזובים בכיתה, ועליו להעביר את החפצים לחדר ההנהלה. וכשהם יחליטו [אחרי זמן רב באופנים שמותר להפקיר] שהחפצים מופקרים יוכל המורה לזכות בחפצים לעצמו.

בהצלחה.

מקורות:

חפצים שנשארו בכיתות לימוד אינם הפקר, שמא יבואו בעליהם לקחתם. ורק אם עבר שמן רב ולא באו לקחתם ישנם אופנים שיהיה מותר להנהלה להפקירם, אבל תחילה יד לייחד להם מקום שיחזרו התלמידים לקחתם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה.
    אם אני בטוח באופן ודאי שאף ילד לא יגיע במהלך החופשה לחזר אחר ציצית משומשת שלו או קלסר שהשתמש בו.
    מאידך יש חשש גדול מאוד שבניקיון של שבוע האחרון לפני תחילת הלימודים יבוא מנקה גוי וישליך הכול/ אבל הכול לפחים!!

    אין בבית הספר בקיץ- ערימה מסודרת של השבת אבידות,

    רק מערום של בגדים שפעמיים בשנה מועבר לארגון בגדים לנזקקים וכדו'.

    האם התשובה שנמסרה נשארת אותה תשובה?
    אין אפשרות להחזיר פה מציאה לבעלים שאיבדה.
    תודה

  2. אם יש גוי שמנקה את כל הכיתות ומשליכם לאשפה אין חובה להשיב, ומותר לקחת, כמבואר בשו"ע חו"מ סימן רנט סעיף ח.