התקנת מזגן ליד חלון של שכן

שאלה:

התקנתי מזגן והשכן טוען שזה קרוב לחלון שלו וזה עושה לו רעש נורא האם אני צריך להזיז את המזגן לכן יש לציין שזה מזגן חדש שלא עושה הרבה רעש לדעתי בכל אופן

תשובה:

שלום וברכה,

טענת רעש של מזגן אינה טענה, כיון שזה שימוש סביר ברכוש המשותף. ולכן השכן לא יכול להתלונן על הרכבת המזגן. אבל אם בקלות אפשר לתלות את המזגן במקום רחוק מהחלון [במקום סביר] ולאו דוקא מתחת לחלון ממש, יכול לדרוש להזיז את המזגן.

בהצלחה.

מקורות:

ראה עלון המשפט גיליון מספר 4 מאמר ארוך על זה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. טענתו שהמזגן עולה קצת על הקיר של השכן אינה טענה, כיון שהקיר החיצוני הוא רכוש משותף ותליית מזגן נחשב לשימוש סביר ברכוש משותף, ולכן אם גולש קצת לשטח שלו אין בעיה.

  2. במקרים שאין חובה על המתקים להזיז [כך הם ברוב המקרים] אם רוצה השכן שמתלונן להזיז, אין אין נזק לבעל המזגן יוכל להזיז על חשבונו ולא על חשבון בעל המזגן.