האם צריך לשלם עוד?

שאלה:

שלום.
לפני שנה ומחצה, קניתי סט של מברגים בחנות בירושלים. חנות די רחוקה מהאיזור שלי.
אצלם היה מה שאני צריך.
על הקופסא היה כתוב 41 ש"ח.
המוכר שהביא לי את המוצר, שהוא מהבעלים, הביא לי את המוצר שעליו כתוב 41. אבל הוא אמר לי 36 ש"ח. אמרתי לעצמי שכנראה זה המחיר האמיתי – 36 ש"ח. שילמתי ויצאתי.
מאז, כל כמה זמן, אני אומר אולי הוא טעה והתבלבל ובאמת הייתי צריך אולי להעיר את תשומת ליבו שאולי הוא טעה וצריך לשלם 41 ש"ח.
בבית אומרים לי שהוא עשה הנחה, וזו לא טעות. אבל מידי פעם יש לי את הבעיה הזאת שמטרידה אותי.
ניסיתי להתקשר אליהם ולשאול, אבל לא ענו. וזה די רחוק מהבית שלי.
אני גם לא בטוח שעוד יש להם את המוצר הזה.
בכל מקרה, השאלה שלי מה עושים במקרה כזה, האם להניח שזה באמת הנחה ולא טעות? האם בכל זאת לנסוע אליהם ולהראות להם מה שכתוב על הקופסא? האם לשים חמשה שקלים לצדקה? מה צריך לעשות? יישר כוח מראש.

תשובה:

שלום וברכה,

המוכר שהביא לך את המוצר לא טעה, הוא יודע את המחירים של המוצרים, ובפרט שהמחיר רשום על המוצר, והוא מכר לך במחיר הנחה. ואינך חייב לו כלום ואין צורך לחשוש.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן רלב סעיף ב גבי נתן לו תוספת כסף, אם אין הדעת טועה ודאי מתנה נתן לו, ומשם יש ללמוד לכאן שודאי המוכר עשה לו הנחה.