דיני אבילות וזכר לחורבן למשך כל השנה

שאלה:

לכבוד רבני האתר שליט"א רציתי לברר בקצרה מה הם ההלכות של זכר לחורבן הנוגעות למשך כל השנה ודיניהם השונות
בתודה מראש

תשובה:

שאלתך קשה לענות עליה בקצרה, יש פשוט ללמוד סי' תקס בשו"ע עם משנה ברורה שם הדברים מבוארים, רק נזכיר כמה פרטים:

שיור אמה על אמה שאינו מסויד בבית.

לחסר מעט בסעודה מכובדת.

לא לענוד את כל התכשיטים שיש בבית.

אפר בראש חתן.

שבירת הכוס בחופה.

שלא לנגן בכלי שיר ופרטי דין זה.

לא להניח עטרה בראש חתן.

שלא למלא פיו שחוק… כלומר לא להרבות בדברי ליצנות ומופעי קלות ראש.

שנזכה לגאולה שלמה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בקשר ל2 ו3 הרי תמיד ניתן להכין עוד מנה לסעודה או לרכוש עוד תכשיט והם השארו במזווה/במגירה ויוצא שאכן השאירו משהו מחוץ לתמונה "זכר לחורבן" אך בתכל'ס זה לא ידוע ולא מורגש. אף א' הרי לא אמור לדעת מה יש לה בארון…

    חייב להיות הגדרה כלשהיא לשיורים הנ"ל

  2. נכון פשוט קיצרתי וסמכתי על המעיין, בסעודה מוריד תבשיל הראוי לאותה סעודה, ובתכשיטים ממעטת מין תכשיט שנוהגת בו, ראה משנה ברורה שם, וכן משיירים מקום פנוי בשולחן כדי שיהיה ניכר.