גילוח שיער הגוף

שאלה:

שלום הרב ראיתי את התשובה של הרב לגבי גילוח קראתי כמה מאמרים שרשומים באתר שלכם שם יש הרבה מקורות שמתירים לגלח גוף חוץ מערווה ובית השחי מקורות שמתירים בסכין לגלח וקראתי תשובות שהרב אמר שרק במספרים מעין תער וחלק מהתשובות בכלל אסרו לפי הרבה פוסקים מותר לגלח בסכין שולחן ערוך מדבר רק על בית השחי והערווה וכל הפוסקים סוברים שבשאר הגוף אין שום בעיה בלי קשר לבין עם זה לנוי ובין עם זה מפריע אם מנהג הציבור כך והיום הרבה גברים עושים זאת לכן רוב הציבור מגלח רגליים בטן וחזה בסכין אז אני קצת מבולבל לגבי התשובות שקראתי האם מותר היום לגבר לגלח רגליים בטן חזה בסכין או שיש איסור משום לא ילבש? ואם אסור בסכין אז מותר לגלח במכונה רגליים חזה ובטן לרמה של קצוץ?

תשובה:

בשאר הגוף מלבד מקום הערוה ובית שחי, מותר שלא בתער, ובמקום הערוה ובית השחי רק במקום צער. מכונה דינה כמספריים.

מקורות:

ראה כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ציינו מקורות, בשו"ע שהבאנו כתוב להתיר בשאר הגוף במספרים ומבואר שבצער אסור, והבאנו שיש שהקלו בשעת הדחק ומקום צער.