לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שיחות ארוכות של עובדת על חשבון העבודה

שאלה:

כבוד הרב
האם מותר לשכיר לבטל את זמן עבודתו בשכר ע"י קיום שיחות ארוכות פרטיות בטלפון ושיחות בווצאפ. אני מדבר על זמן שיחות ממש מוגזם.תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לעובד לעשות פעולות פרטיות או שיחות טלפון מוגזמות בזמן העבודה. ויש להיזהר בדבר משום איסור גזל.

בהצלחה.

מקורות:

ראה מש"כ השולחן ערוך חושן משפט הלכות שכירות פועלים סימן שלז סעיף כ: "מוזהר הפועל שלא יבטל מעט כאן ומעט כאן, אלא חייב לדקדק על עצמו בזמן, שהרי הקפידו על ברכה רביעית של ברכת המזון שלא יברך אותה; וכן חייב לעבוד בכל כחו, שהרי יעקב הצדיק אמר: כי בכל כחי עבדתי את אביכן (בראשית לא, ו); לפיכך נטל שכרו אף בעולם הזה, שנאמר: ויפרוץ האיש מאד מאד (בראשית ל, מג)".

ומצאנו בחז"ל שעובדים היו נמנעים שלא לומר שלום בזמן העבודה. ודאי שאנחנו לא בדרגות אלו, והיות ושכירות פועלים זה לפי המנהג, ולפי החוק והמנהג יכול העובד לשחוח שיחות קצרות, או עיסוקים קצרים מאוד בזמן העבודה, לכן מותר לפי הלכה לעובד את מה שמקובל. אבל מעבר למקובל ודאי שאסור מצד הדין. ויש להקפיד בדבר.