צהרון שלא גבו תשלום בזמן

שאלה:

רשמתי את ביתי לצהרון בחודש שבט.

היום התקשרו אלי שהם לא גבו שום תשלום עד כה.

א. האם זכותם לבקש תשלום מלא היום. או שהם הפסידו.
בשבילי זאת הוצאה היום על העבר שלא באשמתי.

ב. האם הם יכולים לגבות על חודש שלא היה צהרון בפועל בגלל הסגר בקורונה?

ג. האם עלי לשלם את חופשת פסח כאשר ביתי לא היתה רשומה מתחילת שנה?

תודה מראש
ואם אפשר בבקשה להסביר לי את התשובה.

תבורכו מפי עליון

תשובה:

שלום וברכה,

א. הצהרון יכולים לגבות עבור כל החודשים שהצהרון פעל. ומה שלא גבו עד עכשיו לא פוטר את ההורים מתשלום. אולם זכותם של ההורים לדרוש לפרוש את התשלום לכמה חודשים ולא לשלם את כל החוב בחודש אחד.

ב. אין חובה לשלם על התקופה שהיה סגר בגין הקורונה.

ג. על חופשת פסח וחופשת אב יש לשלם לפי מספר החודשים שהבת הייתה בצהרון.

בהצלחה.

מקורות:

א. חוב שלא נדרש בזמן אינו פוקע, אבל יכולים ההורים לדרוש פרישת תשלומים כמבואר בקצות החושן סימן עג ס"ק ט בשם הכנה"ג.

ב. תשלום לגן בתקופת הקורונה ראה כאן בהרחבה.