מה כתיב בה – לא תרצח!

שאלה:

למה ה' אמר לכל העמים במתן תורה האם הם רוצים את התורה ואמר להם למשל כתוב בה לא תרצח ואז הם אמרו שהם לא רוצים. אבל הם חייבים בין כה לקיים 7 מצוות בני נח-שזה כולל לא תרצח

תשובה:

זו שאלה יפה, רבים מהאחרונים שאלו אותה ויש בזה הרבה תשובות:

החיד"א כתב, שבכל מצוה של בני נח שחזרה שוב בתורה יש איסור כפול, ועוד הרבה פרטים שנוספו, ומהם רצו להמנע. ויש שתירצו, שיש לנו כלל שמצות בני נח שלא חזרה ונשנית בתורה, בטלה ממעמד הר סיני, והם קיוו שגם ישראל ימנעו מלקבל תורה וכך יבטלו שבע מצוות בני נח. המשך חכמה כתב קצת אחרת, יש לנו כלל שמצוה שלא חזרה ונשנית בתורה, אמורה רק לישראל ולא לבני נח, לכן הם קיוו ששבע המצוות לא יחזרו ויכתבו בתורה ואז זה יהיה רק לישראל, אמר להם ה', שכן כתוב כך בתורה וכו'… עוד יש הרבה בזה.