להתאגד עם השכנים לתביעת הקבלן בערכאות

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים היקרים..ברוך השם זכיתי וקניתי דירה בדיור למשתכן.. עוד4 חודשים נכנסים..הקבלן שלנו התחייב לפי החוזה שהוא נותן לנו כיור כלים מסוים ומימה שראינו הוא בעצם נתן לנו כיור אחר ויש עוד כמה ליקוים… הקבלן טוען
שזה מה שיש ופשוט מתנערים מאחריות לגבי העניין ושאר הדברים האחרים..כרגע כלל הדירים רוצים להתאגד ולפנות לעורך דין ברצוני לדעת האם מותר לי גם להיות נוכח במכתב של העורך דין גם אם המצב יגיע לבית משפט ולא לבית דין רבני(רובם של הדירים לא שומרים תורה ומצוות)

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לך להתאגד עם השכנים לתביעה בבית משפט. מאחר ואסור לתבוע בערכאות. עליך לתובעו בבית דין, ואם לא ירצה להופיע בבית דין תוכל לתובעו בערכאות.

באפשרותך להצטרף ולהיות נוכח במכתב של העו"ד שאתה רוצה להגיש תביעה נגדו, ולא לתת לעו"ד ייפוי כוח טעמך, ובד בבד לפתוח הליך בבית דין. ואם הקבלן יסכים להתדיין בבית דין, תצטרך להסיר את עצמך מהתביעה של העו"ד בערכאות. ואם הקבלן יסרב להתדיין בבית דין ותקבל היתר מבית דין לדון בערכאות תוכל להמשיך את ההליך עם העו"ד.

בהצלחה.