חפצים של שוכר שעזב

שאלה:

שוכר (לא שומר תומ"צ) שעזב את הדירה והשאיר הרבה חפצים – ריהוט, מכשירי חשמל וכו' בתוך הדירה ובחדר מדרגות ליד הדירה ובמקלט,
השוכר אומר שהוא צריך את זה ויקח הכל "בלי לחץ",
בינתיים זה מונע ממני להראות את הדירה לדיירים חדשים ובכך מפסיד אותי שאני לא יכול להשכיר את הדירה, גם השכנים דורשים ממני פינוי מחדר מדרגות ומהמקלט,
האם מותר לי לזרוק את הדברים לאחר אזהרה ונתינת פרק זמן סביר לפינוי?
האם יש הבדל בין הדברים שבתוך הדירה לאלו שמחוצה לה או במקלט?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לפנות את החפצים שבדירה לחדר מדרגות, ועליך להתרות בשוכר שאם לא יפנה את חפציו מהחדר מדרגות תוך ימים ספורים כל החפצים יפונו לאשפה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה פרטי הדין בשו"ע סימן שיט. וראה כאן בהרחבה.