הנותן ליעף כח

שאלה:

שלום לרב,
האם כשאני אומר לחבר או מישהו משהו בסגנון "ברוך ה' שהיה לי כח" לדוגמא לעשות משהו ואני אומר את זה לפני ברכות השחר – זה אומר שאני לא יכול לברך אח"כ ברכת הנותן ליעף כח בברכות השחר? כי כאילו בירכתי כבר? כמו בספירת העומר לדוגמא, כשאומרים את היום ואז אי אפשר לברך?

תודה!

תשובה:

בודאי זה לא נחשב ברכה כיון שחסר הזכרת שם ומלכות שהם נקודות מרכזיות בברכות. הדוגמא מספירת העומר אינה נכונה כיון ששם זו לא ברכה אלא עצם ההזכרה בלבד.