אכילת איגלו בשבת / פתיחת שולחן בשבת

שאלה:

א. האם מותר לאכול איגלו בצורה שפסיק רישא שימחקו האותיות והציורים שעל העטיפה.
ב. האם מותר לעשות חור קטן ואז לרסק בשיניים את המשקה הקפוא כדי שיצא מהחור, או שזה בעיה של ריסוק שלג בשבת.

ג. האם מותר לפתוח שולחן בשבת כאשר בדעתי שישאר כך פתוח עד שבת הבאה, או שנחשב אהל קבוע?

תשובה:

שלום וברכה

1. נראה שאסור, ולכן אני מורה לילדים למצוא פינה בה אין כיתוב.

2. לחתוך כל עוד זה קפוא ולאכול קפוא מותר, אבל באופן שזה נעשה מיץ אסור, וראה בזה עוד בארחות שבת פרק ד הערה פד שצידדו להחמיר למבוגרים שלא יאכלו מאכל זה בשבת.

3. שולחן שכבר היה מונח רק מגדילים אותו, אין בזה בעיה משום שהיא רק תוספת על אוהל עראי, אבל גם שולחן שמונח על רגלים בשבת אין איסור כיון שאינו עשוי להשתמש תחתיו ובלי מחיצות ובלי צורך שימוש תחתיו זה לא אוהל. ראה הדיון בזה בס' ארחות שבת פרק ט הערה כח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. עיקר הענין בשולחן הוא שזה לא אוהל כי לא עשוי להשתמש תחתיו, רק מי שרוצה להחמיר בענין זה כפי שציינתי להערה הנ"ל, יחמיר באופן שזה כבר עשוי לשבוע ימים שאז אולי זה כבר קבע.