אינטרנט פרוץ – יהרג ואל יעבור?

שאלה:

האם מה שהורו פוסקי דורנו ומהם מרן הרב חיים קנייבסקי שליט"א שהמשתמש באינטרנט פרוץ דינו ביהרג ואל יעבור, הוא רעיון מוסרי או ממש הלכה פסוקה.

תשובה:

אינני יודע להשיב בשם הגר"ח קנייבסקי, אני יודע רק ששאלתך מזכירה לי אדם שעומד ליד מדורת ל"ג בעומר ענקית ושואל אם לקפוץ בפנים זה חם מאוד או רק קצת חם… מי שמחזיק אינטרנט פרוץ בבית, אין ספק שירד בכל מעלותיו הרוחניות, אין ספק שיכשל ויחטא, והתמונות שיראה שם לא ימושו מזכרונו לאורך שנים, וחבל מאוד. אין להקל בענין זה בשום פנים ואופן, זה הורס אנשים ומחריב משפחות רוחנית וגשמית כאחד.

בשורות טובות.