תשלום

שאלה:

אני מאמנת כושר נשים.
אני מציעה מנוי בשני מסלולים, האחד הוא ניצול שני אימונים בשבוע שלא ניתנים להשלמה בשבוע העוקב, והשני הוא מסלול חופשי ללא הגבלת שיעורים.

לצערי הכניסו אותי לבידוד למספר ימים בטענה שהייתי ליד חולה מאומת כאשר בוודאות אין הדבר נכון, אני בריאה ב"ה ללא שום תסמינים אך מבחינתם עליי להיות בהסגר בימים בהם ציינו.

כתוצאה מכך, ירדו בפועל שלושה אימונים מהמנוי החופשי, אחד שבוע שעבר ושניים השבוע.
באפשרותי לאפשר למי שלא ניצלה את הפעמיים באותו שבוע להגיע, אך שאלתי היא האם אני מחוייבת להחזיר את שלושת האימונים למנויות החופשי למרות שיש להן מנוי חופשי והן יכולות להגיע לשאר האימונים במהלך השבוע?

תשובה:

שלום וברכה,

מאחר והיו כמה ימים שנפלו ללקוחות מחמת אונס של המטפלת, עליה להשלים את הימים שחסרו ללקוחות.

בהצלחה.

מקורות:

המטפלת שנכנסה לבידוד דינו שווה לאונס של בעל הבית, שחייב בעל הבית להחזיר את המנוי או להשלים את הימים שנגרעו מהלקוחות ודינו שווה לשו"ע סימן שיא סעיף ב שטבעה הספינה ויכול הלקוח להביא יין אחר שחייב בעל הספינה להחזיר את הכסף. ובמקרה כאן מסתבר שאם משלים ימים אחרים נחשב לתשלום.